Nieuws

IT-dienstverlener Centric neemt de Belgische Retail Specialist SUMMIT over

IT-dienstverlener Centric neemt de Belgische Retail Specialist Summit over. Summit biedt kassaoplossingen voor alle geledingen in de retailmarkt.

De overname van Summit past binnen de ambitie van Centric om haar positie op de Europese retailmarkt verder uit te breiden. Centric biedt haar klanten in de sector onder meer de innovatieve Omnichannel Retail Suite die de online- en offline touchpoints van retailers met elkaar verbindt en zorgt voor een hoge klantbeleving en conversie. Met de overname van Summit wordt het bereik van de retail oplossingen van Centric in de retail verder vergroot. Het Summit-team verhuist in het eerste kwartaal van 2018 naar het Centric-kantoor in Oostkamp.

“IT is cruciaal voor een succesvolle toekomst van retailers,’ vertelt Karim Henkens, CEO Centric. “Met onze diepgaande kennis van de branche en technologische ontwikkelingen helpen wij hen de IT-mogelijkheden optimaal te benutten. De betrokkenheid van onze medewerkers bij onze klanten zien we ook bij Summit. Zij passen bij het Centric DNA en we kijken ernaar uit hen te verwelkomen in ons team. Hiermee breiden we onze expertise uit en kunnen we nog meer het verschil maken voor onze klanten.”

Filip Van Damme, CEO Summit: “Wij streven er steeds naar onze klanten de best passende oplossingen op basis van innovatieve totaalconcepten uit één hand aan te bieden. Dit zowel voor ambitieuze zelfstandige ondernemers als voor grotere retail-organisaties. De in-house ontwikkelde Summit Retail Suite biedt retailers een modulair oplossingsplatform complementair aan de innovatieve Centric Omnichannel Retail Suite. Koppel daaraan onze retail knowhow en het inzicht in kritieke bedrijfsprocessen dewelke we doorheen de jaren en de verschillende succesvolle projecten hebben opgebouwd en de match met Centric is compleet.”

IT cruciaal voor succesvolle transitie retailers

Consumenten eisen de beste prestaties en willen keer op keer verrast worden. Het dwingt retailers hun processen en businessmodellen doorlopend te optimaliseren. De invloed van de consument is daardoor merkbaar in de hele keten. In webshops en fysieke winkels, maar ook in distributiecentra, groothandels en bij transporteurs. Overal moeten prestaties omhoog en processen gestroomlijnd. Retailers stoeien dagelijks met deze uitdagingen. Eén ding staat daarbij vast: IT is cruciaal bij deze transitie en optimalisatie. Traditionele winkels moeten even slim en verbonden zijn als hun online equivalenten. Centric en Summit bieden samen een uitgebreid portfolio IT-producten.

Voor meer informatie:

SUMMIT

Filip Van Damme

CEO
filipvd@summitretail.be

+32 (0) 476 88 77 37

CENTRIC

Marlies Aanhaanen

Manager Corporate Communications

marlies.aanhaanen@centric.eu

+31 6 50 50 77 11

Achtergrondinfo

Over Centric

Centric biedt Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. Met gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening, zorgt Centric ervoor dat klanten zich op hun kerntaken kunnen richten. Door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, onderscheidt Centric zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners.

Centric heeft 4.300 medewerkers en een positief bedrijfsresultaat van 20,2 miljoen euro bij een omzet van 451,6 miljoen euro.

Over Centric in België 

Centric heeft vestigingen in Oostkamp, Zaventem en Mechelen en telt 400 medewerkers. De drie belangrijke competenties van Centric Belgium zijn het bouwen van standaard software voor markten als bouw, retail en supply chain (IT Solutions), het beheer en de optimalisatie van systemen en infrastructuren (Systems & Services) en het detacheren van high-level IT consultants (Staffing Services).

Over Summit Retail

Summit Retail (www.summitretail.be), gevestigd te Torhout, is een snel groeiende Belgische onderneming met een twintigtal medewerkers, gespecialiseerd in het conceptualiseren en creëren van innovatieve klantgerichte totaaloplossingen binnen de retailsector.       

SUMMIT toeleverancier Slagerij 5.1 - Slagerij van de TOEKOMST...

Het project Slagerij 5.1. is een initiatief van het bedrijf Bijzonder Vers (NL).

Doel is om slagers te helpen bij de uitdagingen waar zij vandaag de dag voor staan en te ondersteunen bij het ‘toekomstproof’ maken van hun bedrijf.

Hiertoe zijn ruim twintig toeleveranciers, waaronder SUMMIT, aangesloten bij het project die in verbinding worden gebracht met ambachtelijke slagers.

Ook SUMMIT-klant, Luc De Laet, de gekende Belgische topslager van 'De Laet & Van Haver gaf er zijn visie op de slagerij van de toekomst !

Lees meer:

http://www.vleesmagazine.nl/slagerij/nieuws/2017/11/officiele-kick-off-project-slagerij-5-1-10145759

Bakkerij Paul Devos opteert opnieuw voor de SUMMIT Cash-Box

We hadden reeds een aangename samenwerking achter de rug voor zijn winkel te St-Amandsberg, recent implementeerde Bakkerij De Vos ook onze 'Compacte Cash-Box' in zijn vestiging te Oostakker.

'Compacte Cash-Box doet intrede bij Bakkerij De Ridder te Buggenhout

Kris & Tania waren op zoek naar een vlotte gestructureerde oplossing voor hun bakkerij zodat ze meer tijd voor zichzelf kunnen vrijmaken.

De keuze viel op een samenwerking tussen SUMMIT & Xerxes waarbij de Cash-Box rechtstreeks gekoppeld wordt aan hun bestaande softwareprogramma.

Dank voor het vertrouwen Kris & Tania, héél veel succes en alvast veel plezier met de extra vrije tijd !

Patisserie Prestige herbevestigt vertrouwen in SUMMIT

Afgelopen zaterdag opende Patisserie Prestige een nieuwe vestiging in de Vlamingstraat te Brugge.

Het runnen van 4 vestigingen vraagt om een uitgekiende structuur en een vereenvoudiging in de administratie.

Daarom koos Anne-Daan opnieuw mét overtuiging voor de volledige SUMMIT-oplossing mét integratie van onze nieuwe 'Compacte Cash-Box'!

We wensen Anne-Daan & Sarah alvast veel succes in dit nieuwe prestigieuze & historische pand in de Vlamingstraat te Brugge.
 

SUMMER SALE 'COMPACTE' Cash-Box

Op de beurs in Maart lançeerde SUMMIT in primeur de 'COMPACTE' Cash-Box !

Deze kleinere Cash-Box heeft compacte afmetingen waardoor hij ook zeer eenvoudig te integreren is én bovendien ook héél budgetvriendelijk is.

Een investering die een snelle ROI oplevert en bovendien ook een hoge investeringsaftrek geniet.

Geniet nu nog van de SUMMER SALE voorwaarden tot en met 31 Augustus 2017 !

 

SUMMIT PAY: 'Alle betalingen vervat in één systeem !

Eén oplossing die tal van betalingsmogelijkheden biedt, het bestaat.... SUMMIT PAY !

Alle betaalmogelijkheden vervat in één systeem:

  • Bancontact
  • VISA
  • Mastercard
  • Electronische Maaltijd- & Ecocheques
  • Payconic
  • SEQR
  • ....

Ook klantenkaarten- en puntensystemen zijn perfect integreerbaar

Meer info, contacteer ons vrijblijvend !

info@summitretail.be

 

Samenwerking Bakkers- & Slagers Online

Naar aanleiding van de BIBAC-beurs kondigt SUMMIT RETAIL de samenwerking met Bakkers- en Slagersonline aan.
Klantbestellingen die online geplaatst worden komen automatisch én onmiddellijk bij de overige klant- en winkelbestellingen terecht met een TOTAAL besteloverzicht voor productie- en winkelmedewerkers tot gevolg.
Gecentraliseerd & Efficiënt !

Stock Americain Vermeersch
Stock Vermeersch Brugge & Vladslo - Vernieuwing IT-Infrastructuur

Stock Vermeersch is sinds jaar en dag klant van SUMMIT en reeds decennia lang gespecialiseerd in alles voor huis, tuin, hobby & bedrijf met een aanbod van méér dan 100.000 artikelen!

Stock Vermeersch was toe aan een vernieuwing van netwerk & IT-infrastructuur in beide winkels waarbij het SUMMIT Engineering Team als trouwe huisleverancier werd ingeschakeld.

Verder gebruikt Stock Vermeersch ook onze POS en Back-Office Oplossingen.

StockVermeersch#NieuweIT-Infrastructure#SummitEngineering#ElkeKlantTelt#

http://www.stock-vermeersch.com/

 

 

Vispiratiedagen & VIP 2017 @Houten Expo (NL)

De 3de editie van het Vers Inspiratie Platform (VIP) vindt plaats op 27&28 Maart in Houten Expo (NL) en ook SUMMIT is er van de partij !

Wij verwelkomen u graag op stand 121 zij aan zij met "Bijzonder Vers" om er onze innovaties aan u toe te demonstreren !

Beurstijden zijn van 15h tot 23h, een warme welkom aan onze Nederlandse (toekomstige) klanten...

SUMMIT#VersInspiratiePlatform#HoutenExpo#NL#VisitUs#